Благотворителен бал на ротарианци и техните гости

6 300 лева събра Ротари клуб в инициатива за набиране на средства за изграждане на хуманна европейска среда за чакащи пациенти в Поликлиниката в Ботевград. Благотворителната проява събра ротарианци и техните гости в ресторант „Нобилис” снощи от 19.30ч на коледно тържество. На него присъства кметът на общината Иван Гавалюгов и председателят Мартин Тинчев.

Президентът на Ротари клуб-Ботевград Валентин Начев приветства всички присъстващи и им благодари за проявеното внимание.

По-голяма част от средствата бяха официално

събрани на тържеството. Хиляда лева са лично дарени от Ротари клуб, освен че инициираха благотворителното дело. На инициативата откликнаха също фирми и граждани, които не присъстваха на тържеството. Идеята е да бъдат закупени специализирани болнични пейки, които да бъдат поставени пред кабинетите на лекарите, развиващи практиката си в помещения под наем. От години пациентите чакат преди да посетят съответния лекар в коридор, който не се отоплява, а местата за сядане са в окаяно състояние.

В празничната програма се включиха Любомира Вушева, Младежки духов оркестър и мажорения състав към Народно читалище „Хр. Ботев” Ботевград.

 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар